Wij brengen toppaarden uit op internationaal niveau

select language

search

Marc en Sterrehof's Calimero op WEG in Tryon: verslag

Tryon, Amerika. Marc en Sterrehof's Calimero op WEG in Tryon: verslag

 

19 september 2018: Wat een geweldige start voor het Nederlandse team in Tryon! Marc bleef foutloos met een geweldig springende Sterrehof's Calimero, maar ook Jur en Harrie bleven foutloos in de eerste proef die op tijd ging. Frank had helaas een pechfout. Hierdoor staat Nederland op een super 2e plek! Individueel staat Marc op een fantastische 10e plek.

Maar liefst 124 deelnemers uit 25 landen deden mee aan deze proef! Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen en vol goede moed gaan we door naar morgen! 15.00 uur Nederlandse tijd begint de 2e proef die telt voor zowel het team als individueel.

 

20 september 2018: 

Ook vandaag sprongen Marc en Sterrehof's Calimero geweldig! Een superhoog en zwaar parcours wat bij elke ruiter zwaar viel. Ons topduo had helaas een balk, maar een supertijd, waardoor ze op een 13e plaats eindigden vandaag.

Nederland had het qua team redelijk zwaar te verduren, niemand wist foutloos te blijven. Ze zakten van een 2e plek naar plek 5 in de ranking. Maar dit ook zeker niet slecht, gezien dat er 25 landen mee doen! Morgen om half 8 Nederlandse tijd wordt de 2e individuele ronde en tevens de laatste ronde gesprongen voor de landenteams. Hierna zullen de medialles uitgereikt worden aan de winnende teams. Zondag volgt de laatste ronde voor de individuele eindstand.

 

22 september 2018: 

Dit was het dan voor de landenteams in Tryon! Marc en Sterrehof's Calimero hadden helaas een balk, net zoals Harrie, Jur had 13 strafpunten en Frank, die eerste starter was voor Nederland bleef knap foutloos! Met deze resultaten eindigden onze Nederlandse mannen op een 5e plaats.

Na een spannende barrage tussen Zweden en USA wonnen Amerikanen in eigen land goud. Zweden dus zilver en Duitsland brons.

Zondag wordt er gestreden voor de individuele medialles! Momenteel staat Marc op een 16e plek! Er kan nog van alles gebeuren, maar eerst een rustdag!

 

25 september 2018: Dat was het weer! WEG 2018 ????! Afgelopen zondag was de finale van de individuele ruiters. Met helaas 2 balkjes werden Marc en Sterrehof's Calimero uiteindelijk 18e van de wereld, maar toch een superprestatie! Zowel Marc, Sterrehof's Calimero als groom Madeleine zijn allemaal vandaag weer veilig thuisgekomen! Nu lekker even ontspanning voor Sterrehof's Calimero ??!


Stal Houtzager-Kayser

Stal van Marc Houtzager en Julia Kayser

  • @Thu 1 January