Wij brengen toppaarden uit op internationaal niveau

select language

search

Julia Houtzager-Kayser

Biografie Julia Houtzager-Kayser

Julia is geboren in 1974 te München. In 1985  verhuizende Julia met haar familie naar Kirchberg in Oostenrijk. Hier heeft ze in 1989 een Oostenrijkse nationaliteit gekregen.

Toen Julia 8 jaar was is ze begonnen met rijden in een manege in München. Op haar 12e heeft ze haar eerste eigen paard gekregen. Ze won toen veel titels in de Tiroler Kampioenschappen jeugd in zowel springen, dressuur en military.

Tot 1992 heeft Julia op het Gymnasium in St. Johann in Tirol gestudeerd. Toen ze 18 jaar was is ze gestopt met school en is met 4 paarden naar Duitsland verhuist om meer te leren en te werken. Ze heeft bij onder andere Manfred Marschall en Andreas Knippling gezeten. Daarna heeft ze een tijd zelfstandig gewerkt in Neumarkt in Duitsland.

In 1999 heeft Julia Marc leren kennen. En vertrok Julia in 2000 van Oosterijk naar Nederland om bij Marc te gaan wonen in Rouveen. Julia’s grootste successen zijn 18e op het EK in Donaueschingen met Milwaukee’s Kit, in 2007 de Grote Prijs van Linz en Grote Prijs van Chernyakovsk met Pherna (v. Corland). Met Pherna was Julia reserve voor het Oostenrijkse team voor het EK in Mannheim en heeft ze deelgenomen aan het EK in Windsor. Julia heeft veel plaatsingen in Grote Prijzen behaald met verschillende paarden.

In 2009 werd het gezin van Marc en Julia uitgebreid met de komst van hun dochter Nina. In 2012 openden Marc en Julia een nieuw stallencomplex op dezelfde locatie. In september 2014 gaven Marc en Julia elkaar hun ja-woord op de huwelijksvoltrekking dat in Oostenrijk plaats vond. Marc en Julia kregen in 2015 een 2e dochter, Liz Houtzager.

 

Toppaarden op dit moment:

 

 

 

Er zijn geen albums aanwezig.


Stal Houtzager-Kayser

Stal van Marc Houtzager en Julia Kayser