Wij brengen toppaarden uit op internationaal niveau

select language

search

Marc Houtzager

Marc is geboren in 1971 te Hoogeveen. Marc begon met ponyrijden toen hij 8 jaar oud was. Hij heeft de MAVO opleiding gedaan en het middenstands diploma gehaald. Daarna heeft Marc 7 jaar gewerkt bij handelstal Jan Broek. Vervolgens heeft Marc 2 jaar bij Roelof Bril gewerkt, 1 jaar bij Johan Heins en 1 jaar bij Willy van der Ham. Marc heeft altijd deels zelfstandig gewerkt.

Sinds 1997 heeft Marc zijn eigen stallen aan de Holtrustweg in Rouveen. Zijn carriére is begonnen met de hengst Jacomar (v. Ramiro Z). Marc had vele internationale overwinningen met dit paard, waaronder de Grote Prijs van Dublin.

In 2004 kwam Opium (v. Polydor) op stal. Hierdoor is de samenwerking met Stoeterij Sterrehof begonnen.

Marc zijn grootste succes zijn de Olympische spelen van 2008 in Hong Kong met Sterrehof’s Opium. Tijdens die Olympische Spelen behaalden Marc en Sterrehof’s Opium individueel een 7e plaats. In 2012 werd Marc met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) geselecteerd voor de Olympische Spelen in London en won hij teamzilver, individueel eindigde hij op de negende plaats. Ook nam Marc deel aan het EK in Windsor en het WK in Kentucky. Marc heeft meerdere Grote Prijzen op zijn naam staan zoals Parijs, Rotterdam, WB Londen, Munchen, Hardelot, Maubeuge, Assen, Den Bosch en Hamburg.

In 2009 werd het gezin van Marc en Julia uitgebreid met de komst van hun dochter Nina. In 2012 openden Marc en Julia een nieuw stallencomplex op dezelfde locatie. In september 2014 gaven Marc en Julia elkaar hun ja-woord op de huwelijksvoltrekking dat in Oostenrijk plaats vond. Marc en Julia kregen in 2015 een 2e dochter, Liz Houtzager.

Marc werd met Sterrehof's Calimero in 2017 Nederlands Kampioen bij de senioren.

 

Toppaarden op dit momentsportpaarden

 

 

 

 

Er zijn geen albums aanwezig.


Stal Houtzager-Kayser

Stal van Marc Houtzager en Julia Kayser

  • @Thu 1 January