Wij brengen toppaarden uit op internationaal niveau

select language

search

Kincsem

 

"Het toptalent van Stal Houtzager-Kayser uit een ijzersterke moederlijn."

 

Ga direct naar:

 

Algemeen

Kincsem is de eerste hengst die Stal Houtzager-Kayser aanbiedt voor de fokkerij. En dat is niet voor niks. De in 2015 geboren voshengst verdiende als driejarige met overtuiging zijn goedkeuring bij het KWPN en werd vervolgens in alle rust opgeleid voor de sport. Inmiddels staat Kincsem op de drempel van een mooie internationale carrière en is hij hard op weg zijn status van toptalent waar te maken.

De atletisch gebouwde Kincsem (stokmaat 1.72m) beschikt over een geweldige instelling, super rijdbaarheid, veel vermogen en is heel voorzichtig, oftewel heeft alle eigenschappen voor een modern topsportpaard! Kenners zien zijn potentie en het is geen toeval dat iemand als Paul Schockemöhle al een voorraad sperma voor zijn eigen fokkerij heeft afgenomen.

Kincsem (vers sperma): €850,- (gusttarief €250,- alle tarieven excl. BTW en verzendkosten).


Potentie

Drievoudig Olympisch ruiter Marc Houtzager zegt over zijn toekomsttroef: “Kincsem heeft de potentie een opvallend internationaal sportpaard te worden dat Grote Prijzen kan gaan lopen. Als topsportmensen weten we wat nodig is voor het hoogste niveau. Fokkers die hem nu gebruiken, kunnen hier over een paar jaar de vruchten van plukken!” 

 

Afstamming

De kwaliteiten van Kincsem komen niet uit de lucht vallen. Vader Carrera VDL (v. Cardento) liep op 1.60m Grand Prix-niveau met Jur Vrieling en is een stempelhengst in wording.

De moederlijn maakt het verhaal van Kincsem compleet. Moeder First Buresco (v. Ginus, 2010) is een elitemerrie die een droomscore van 86 punten in haar IBOP-test behaalde en vervolgens 1.40m internationaal in de sport liep. Inmiddels scoren haar eerste nakomelingen, met naast Kincsem ook de Zangersheide gekeurde John Henry.

Grootmoeder U-Bresco Z (v. Untouchable Z, 2006) liep vijf jaar internationaal tot op 1.60m-niveau met Marriët Smit-Hoekstra. Overgrootmoeder Jewel (v. Cavalier) legde de basis. Zij gaf liefst acht internationale springpaarden, waarvan twee op 1.60m-niveau.

 

Kincsem Carrera VDL Cardento Capitol I
B-Estelle
Vantiels Esprit Baboulet du Rouet
Esprit
First Buresco Ginus Renville
Nini IV
U Bresco Z Untouchable Z
Jewel

 

Fotoalbum

  • kincsem-1
  • kincsem-2
  • kincsem-3
  • kincsem-4
  • kincsem-5
  • kincsem-6

 

Sperma bestellen

Mail ons hieronder of bel rechtstreeks met +31 (0)6 51 15 12 44. 


Stal Houtzager-Kayser

Stal van Marc Houtzager en Julia Kayser

  • @Thu 1 January