Wij brengen toppaarden uit op internationaal niveau

select language

search

Sterrehof's Opium neemt afscheid op Jumping Amsterdam

 

Amsterdam, Nederland. Sterrehof's Opium neemt tijden Jumping Amsterdam 2015 afscheid van de internationale springsport. De negentienjarige Olympische tophengst van Marc Houtzager heeft zijn laatste optreden na de Sterrehof's Opium Grote Prijs van Amsterdam (1.60m) op zondag 1 februari.

Opium (v. Polydor) is geboren in het Duitse Ladbergen bij de famalie A. Haarlammmert in 1996. Als veulen werd hij gekocht door de familie Jonkers. Opium werd tot 1.45m niveau opgeleid bij de stal van de ruiter Ulrich Kirchoff in Duitsland. In 2005 werd Opium voor de helft aangekocht door Ivo en Ellen Campagne van Stoeterij Sterrehof. Twee jaar voor de Olympische spelen van Hong Kong werd Opium volledig aangekocht door Stoeterij Sterrehof.

Sterrehof's Opium heeft altijd een geweldige instelling gehad. Hij vecht met Marc mee tot over de hoogste hindernissen. Op de Olympisch spelen van Hong Kong in 2008 werdt het duo individueel zevende. Daarvoor boekte hij ook grootse successen zoals het winnen van de de Grote Prijs van München-Riem, Donaueschingen en Den Bosch. Maar liefst acht keer op rij nam Sterrehof's Opium deel aan het grote Aken en viel vele malen in de prijzen op CHIO Rotterdam. In 2014 werdt hij daar in juni vijfde in de Grote Prijs. In Nörten-Hardenberg werd Opium nog tweede in de 1.55m en in het najaar werden Marc en Opium vijfde in de Grote Prijs van Saint-Lo.

Nu is zijn sportcarriere voorbij en begint een nieuw hoofdstuk voor hem in de fokkerij. Vanaf 2015 wordt Sterrehof's Opium volledig ingezet voor de fokkerij, er is dan ook vers sperma beschikbaar. De negentienjarige Olympische tophengst  heeft zijn laatste optreden na de Sterrehof's Opium Grote Prijs van Amsterdam (1.60m) op zondag 1 februari.

Topper Sterrehofs Opium wint in Drachten

 

 

 


Stal Houtzager-Kayser

Stal van Marc Houtzager en Julia Kayser

  • @Thu 1 January